FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sindikat s rončevićem o zaposlenima u centrima za obavješćivanje

ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Predstavnici Sindikata državnihslužbenika i namještenika razgovarali su s ministrom obrane BerislavomRončevićem o položaju zaposlenih u centrima za obavješćivanje koji ćeuskoro iz sustava MORH-a prijeći u Državnu upravu za zaštitu ispašavanje, priopćio je danas taj sindikat.
ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Predstavnici Sindikata državnih službenika i namještenika razgovarali su s ministrom obrane Berislavom Rončevićem o položaju zaposlenih u centrima za obavješćivanje koji će uskoro iz sustava MORH-a prijeći u Državnu upravu za zaštitu i spašavanje, priopćio je danas taj sindikat.

Budući se radi o gotovo 500 državnih službenika, a za sve njih u novoj upravi najvjerojatnije neće biti mjesta, sindikat je zatražio da se pokaže odgovarajuća socijalna osjetljivost, jer se u najvećem broju slučajeva radi o hrvatskim braniteljima i dugogodišnjim državnim službenicima.

Prema sindikalnoj anketi na uzorku od 150 službenika, njihova je prosječna starosna dob 45 i pol godina, a mirovinski staž 22 i pol godine, od toga u MORH-u više od 11 i pol godina.

Kako će se problem viška djelatnika u novoj Upravi rješavati sukladno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima, sindikat predlaže da se službenicima koji zbog kvalifikacijske strukture neće moći biti raspoređeni na nova radna mjesta, omogući izlazak iz državne službe uz otpremnine namijenjene službenicima i namještenicima u MORH-u i OSRH-u kojima je služba prestala zbog preustroja ili smanjenja snaga.

Sindikat predlaže da se dio službenika zbrine kroz prekvalifikaciju, odnosno školovanje za druga radna mjesta u državnoj službi.

Pomoćnik ministra za financije Josip Budimir izvjestio je sindikalce da je MORH dostavio MUP-u sve raspoložive podatke o broju i kvalifikacijskoj strukturi zaposlenih u centrima za obavješćivanje, te da po zakonu svi službenici moraju biti preuzeti, a eventualni višak koji će nastati nakon donošenja pravilnika o unutarnjem redu zbrinjavat će se sukladno Zakonu o državnim službenicima.

Ministar Rončević preuzeo je obvezu organiziranja sastanka predstavnika sindikata i ravnatelja Uprave za zaštitu i spašavanje Đure Poldrugača u idućih 15 dana, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙