FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić: Ne nuditi Sloveniji izbor arbitraže

RIJEKA,19. listopada (Hina) - Predsjednik HSP-a Anto Đapić nakonferenciji za novinstvo u Rijeci izrazio je nezadovoljstvojučerašnjom ponudom ministra Žužula Sloveniji da ona odabere institutarbitraže.
RIJEKA,19. listopada (Hina) - Predsjednik HSP-a Anto Đapić na konferenciji za novinstvo u Rijeci izrazio je nezadovoljstvo jučerašnjom ponudom ministra Žužula Sloveniji da ona odabere institut arbitraže.

Đapić je rekao da je Hrvatska trebala sama ponuditi svoj institut istaknuvši da poptuno podržava arbitražu uz napomenu da će nakon toga Hrvatska stajati znatno bolje s crtama razgraničenja no što su slovenske aspiracije. Rekao je kako je očito da Slovenija ima pretenzije prema Hrvatskoj i to prvenstveno prema Savudrijskoj vali te da su i problemi sa Svetom gerom i Ljubljanskom bankom izazvani zbog konačnog slovenskog cilja, a to je osiguranje izlaza na more.

Đapić je kazao da je odabirom Jadranke Kosor kao predsjedničke kandidatkinje HDZ-a kompletirana lista ozbiljnih kandidata te da se ističu samo Stjepan Mesić, Jadranka Kosor i Slaven Letica. Rekao je da će Letica, kojega podržava HSP, vjerojatno proći u drugi krug te je najavio početak njegove predizborne kampanje za 1. studenoga.

Kazao je da bi premijer Sanader svoje tvrdnje izrečene jučer na Hrvatskom radiju da je general Ante Gotovina nevin trebao potkrijepiti potezima kojima bi snažnije pomogao Gotovini. Po njemu, Državno bi odvjetništvo trebalo pokrenuti istražni postupak na koji su način tzv. brijunski transkripti došlo do Haškog suda, a da ih još nemaju ni Gotovinini odvjetnici.

Ocijenio je i kako je premijer Sanader preblago reagirao na tvrdnje Milorada Pupovca da je otežani povrat imovine povratnicima nastavak etničkog čišćenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙