FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAKISTAN: U EKSPLOZIJI NAJMANJE 39 POGINULIH, 100 OZLIJEĐENIH

MULTAN, 7. listopada 2004. (Hina/AFP) - Najmanje 39 sunitskihmuslimana je poginulo, a stotinu ih je ozlijeđeno u eksplozijama dvijubombi u četvrtak rano ujutro na vjerskom skupu održanom u mjestuMultan u središnjem Pakistanu, posvećenom ubijenom vjerskom vođi AzamuTariqu.
MULTAN, 7. listopada 2004. (Hina/AFP) - Najmanje 39 sunitskih muslimana je poginulo, a stotinu ih je ozlijeđeno u eksplozijama dviju bombi u četvrtak rano ujutro na vjerskom skupu održanom u mjestu Multan u središnjem Pakistanu, posvećenom ubijenom vjerskom vođi Azamu Tariqu.

U Multanu se okupilo oko tisuću sunitskih militanata koji su ondje željeli obilježiti prvu godišnjicu ubojstva radikalnog sunitskog vjerskog vođe Azama Tariqa.

Ravnatelj bolnice Nishtar u Multanu Imran Rafiq potvrdio je da je do sada poginulo 39 osoba, a mnogi ozlijeđeni su u kritičnom stanju.

"Jedna je bomba bez sumnje bila smještena u automobilu", rekao je za agenciju France presse šef policije u Multanu Sikandar Hayat, a ministar informiranja šeik Rashid smatra da je "cilj tog brutalnog napada destabilizacija Pakistana".

Ekstremistički sunitski čelnik Ahmed Ludhiandvi vjeruje da su napad počinili šiiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙