FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU IRANU DAJE ZADNJU PONUDU OKO OBOGAĆIVANJA URANA

TEHERAN/BEČ, 19. listopada 2004. (Hina/Reuters) - DužnosniciFrancuske, Velike Britanije i Njemačke u četvrtak će se u Beču sastatis voditeljem iranskog pregovaračkog tima kako bi Iranu pružili zadnjupriliku za obustavu planova za obogaćivanje urana ako želi izbjećimoguće sankcije UN, rekli su u utorak diplomati.
TEHERAN/BEČ, 19. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Dužnosnici Francuske, Velike Britanije i Njemačke u četvrtak će se u Beču sastati s voditeljem iranskog pregovaračkog tima kako bi Iranu pružili zadnju priliku za obustavu planova za obogaćivanje urana ako želi izbjeći moguće sankcije UN, rekli su u utorak diplomati.

"Politički direktori iz trojke EU sastat će se s Hasanom Rohanijem u četvrtak kako bi mu službeno predali ponudu", rekao je zapadni diplomat upoznat s pregovorima Irana i EU. "Mislim da bi Iran mogao biti razočaran".

Rohani je glavni tajnik iranskog Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Iako Međunarodna agencija za atomsku energiju neće izravno nazočiti sastanku u četvrtak, "trojka EU sigurno će izvijestiti ravnatelja IAEA-e Mohameda ElBaradeija o ishodu sastanka", tvrde diplomati.

Istodobno je iranska državna televizija u utorak objavila izjavu ravnatelja iranske Organizacije za atomsku energiju Gholamreze Aghazadeha kako će Iran odbaciti svaki prijedlog EU koji bi uključivao potpunu obustavu programa obogaćivanja urana.

"Razmatrat ćemo europski prijedlog jedino ako uvažava pravo Irana", rekao je Aghazadeh, ponovivši kako je Iran ustrajan u odluci da nastavi svoj atomski program.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙