FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

cijepljenje od gripe trebalo bi početi idući tjedan

ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Cijepljenje od gripe moglo bipočeti idući tjedan budući da je pri kraju distribucija cjepiva upodručnim zavodima za javno zdravstvo, koji ga trebaju proslijeditiobiteljskim liječnicima, izjavila je za Hinu voditeljica Odjela zaepidemiologiju zaraznih bolesti u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo(HZJZ) Ira Gjenero Margan.
ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Cijepljenje od gripe moglo bi početi idući tjedan budući da je pri kraju distribucija cjepiva u područnim zavodima za javno zdravstvo, koji ga trebaju proslijediti obiteljskim liječnicima, izjavila je za Hinu voditeljica Odjela za epidemiologiju zaraznih bolesti u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ) Ira Gjenero Margan.

550 tisuća doza cjepiva, koliko ga je ove godine kupio Hrvatski zavod za zdravsteno osiguranje (HZZO), namijenjeno je prvenstveno kroničnim bolesnicima, starijim od 65 godina te zdravstvenim djelatnicima, čije je cijepljenje besplatno.

Ostali građani moći će se cijepiti po cijeni od 30 kuna, a ta bi cijena mogla biti i viša bude li potrebe za kupnjom dodatnih količina cjepiva, kaže Gjenero Margan.

Inače, ove godine očekuje se uobičajena epidemija gripe s uobičajenim tipovima virusa, s brojem oboljelih između 60 i 100 tisuća.

Pojava gripe očekuje se u siječnju iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙