FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TAJLAND POTVRDIO DA JE BURMANSKI PREMIJER U KUĆNOM PRITVORU

BANGKOK, 19. listopada 2004. (Hina/AFP/Reuters) - Khin Nyunt maknut jes položaja predsjednika vlade vojnog režima u Burmi (Myanmar) istavljen u kućni pritvor, rekao je u utorak glasnogovornik tajlandskevlade Jakrapob Penkair.
BANGKOK, 19. listopada 2004. (Hina/AFP/Reuters) - Khin Nyunt maknut je s položaja predsjednika vlade vojnog režima u Burmi (Myanmar) i stavljen u kućni pritvor, rekao je u utorak glasnogovornik tajlandske vlade Jakrapob Penkair.

"Tajlandska vlada dobila je dodatne informacije da je generalu Khinu Nyuntu oduzet položaj premijera i da je stavljen u kućni pritvor", potvrdio je Penkair na konferenciji za novinare glasine koje su satima kružile Burmom i susjednim Tajlandom.

"Osoba koja je potpisala taj nalog rekla je kako je Khin Nyunt sudjelovao u korupciji i da zato ne može nastaviti obnašati svoju dužnost", rekao je.

Nyunt je bio i načelnik moćne vojne obavještajne službe, u kojoj su prije nekog vremena počele velike čistke zbog navodne korumpiranosti, a smatralo ga se visokim burmanskim dužnosnikom najsklonijim dijalogu u cilju demokratizacije zemlje s oporbenom ikonom Aung San Suu Kyi, koja je već godinu dana u kućnom pritvoru.

Iz Ranguna nema nikakvih službenih informacija, a na ulicama vlada mir.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙