FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NASELJENICI IZ GAZE UVJETUJU SUSRET SA SHARONOM

JERUZALEM, 18. listopada 2004. (Hina/AFP) - Židovski naseljenici upojasu Gaze uvjetovali su bilo kakav susret s izraelskim premijeromArielom Sharonom održavanjem referenduma o njegovu planu povlačenja izpojasa Gaze, kaže se u priopćenju njihova čelništva.
JERUZALEM, 18. listopada 2004. (Hina/AFP) - Židovski naseljenici u pojasu Gaze uvjetovali su bilo kakav susret s izraelskim premijerom Arielom Sharonom održavanjem referenduma o njegovu planu povlačenja iz pojasa Gaze, kaže se u priopćenju njihova čelništva.

Izaslanstvo naseljenika koje se žestoko protivi Sharonovu planu povlačenja priopćilo je da neće odgovoriti na premijerov poziv na sastanak u utorak navečer, već će to "spremno učiniti ukoliko on narodu prepusti odluku o tomu", stoji u tekstu.

Sharon i vođe naseljenika razišli su se u nedjelju zbog nepomirljivih stajališta, nakon napetog susreta na kojemu su se ovi potonji žestoko usprotivili premijerovu planu povlačenja iz pojasa Gaze. To je bio njihov prvi susret otkad je Sharon objavio plan, u prosincu 2003.

Naseljenici traže održavanje referenduma ili prijevremenih izbora.

Sharon to zasad odbija i upozorava na "ozračje građanskog rata" koje je, po njegovu mišljenju, posljedica žestoke rasprave o tom pitanju.

Sharon je odlučio da će 25. listopada podastrijeti svoj plan parlamentu na glasovanje, unatoč snažnom otporu na koji nailazi. Tvrdi da je odlučan u nakani da do 2005. provede plan o povlačenju iz pojasa Gaze i iz tamošnjeg 21 naselja, kao i iz četiriju izoliranih naselja na Zapadnoj obali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙