FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EGIPAT: U EKSPLOZIJAMA POGINULA 31 OSOBA

JERUZALEM, 8. listopada 2004. (Hina) - Od 31 poginule osobe u nizubombaških napada u egipatskim odmaralištima na Crvenome moru, bilo jenajmanje 19 Izraelaca, javljaju u petak izraelski mediji, a premijerAriel Sharon najavljuje da će zajedno s egipatskim predsjednikomHosnijem Mubarakom "usredotočiti napore i snage na borbu protivterorizma".
JERUZALEM, 8. listopada 2004. (Hina) - Od 31 poginule osobe u nizu bombaških napada u egipatskim odmaralištima na Crvenome moru, bilo je najmanje 19 Izraelaca, javljaju u petak izraelski mediji, a premijer Ariel Sharon najavljuje da će zajedno s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom "usredotočiti napore i snage na borbu protiv terorizma".

Palestinska samouprava objavila je u petak da je za tri eksplozije što su u četvrtak navečer potresle dva egipatska odmarališta odgovorna izraelska okupacija Zapadne obale i pojasa Gaze.

"Sve dok traje izraelska okupacija koju podržava američka administracija, nitko ne može jamčiti mir, sigurnost i stabilnost u regiji ili u svijetu", kaže se u priopćenju Nabila Abua Rudeineha, glavnoga savjetnika palestinskoga predsjednika Jasera Arafata što ga prenosi agencija dpa.

Prema Reutersovoj vijesti, izraelski premijer Sharon zahvalio je predsjedniku Mubaraku za egipatsku pomoć u izvlačenju poginulih i ranjenih.

U Sharonovu se priopćenju kaže da su se njih dvojica "dogovorila o ujedinjavanju snaga i napora radi borbe protiv terorizma te da su... zaključili kako je terorizam glavna prijetnja slobodnome svijetu i protiv njega se treba boriti ma gdje udario".

Najmanje 31 osoba je poginula, objavio je radio izraelske vojske, među njima i brojni Izraelci, a više od stotinu je ozlijeđeno u tim eksplozijama što su se dogodile u hotelu Taba Hilton, uz izraelsku granicu i u kampu Ras al-Sutanu, nešto južnije.

U petak ujutro nestalima se smatralo 38 osoba, a spasilačke ekipe nastavljaju tražiti ljude zarobljene u ruševinama luksuznoga hotela.

Radikalne palestinske skupine Islamski Džihad i Hamas u petak su priopćile kako nemaju veze s tim napadima na sinajskome poluotoku, objavila je agencija AFP. Na Sinaju, koji je Izrael zauzeo Bliskoistočnim ratom 1967. a vratio Egiptu nakon mirovnoga sporazuma 1979. godine, trenutačno se odmara oko deset tisuća Izraelaca. Ondje su popularna i jeftina odmarališta, smještena u neposrednoj blizini izraelske granice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙