FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ANTISEMITIZAM - PRIJETNJA DEMOKRACIJI U FRANCUSKOJ

PARIZ, 19. listopada 2004. (Hina) - Novi val antisemitizma u Francuskojpredstavlja "radikalnu prijetnju" opstanku demokracije, tvrdi se uizvješću Jean-Christophea Ruffina, objavljenom u utorak.
PARIZ, 19. listopada 2004. (Hina) - Novi val antisemitizma u Francuskoj predstavlja "radikalnu prijetnju" opstanku demokracije, tvrdi se u izvješću Jean-Christophea Ruffina, objavljenom u utorak.

Izvješće, izrađeno na zahtjev ministra unutarnjih poslova Dominiquea de Villepina, upozorava kako su "prijetnje i nasilje nad francuskim Židovima nova, očita i krajnje zabrinjavajuća društvena činjenica".

Ruffin u izvješću zahtijeva da objavljeni podaci o antisemitskim djelima budu "jasniji i transparentniji", kako bi se "specifična ozbiljnost stanja u Francuskoj" mogla usporediti s drugim zemljama.

Također je pozvao na jače uključivanje pravosuđa u borbu protiv antisemitizma u školama, stvaranje nacionalnog opservatorija antisemitizma i sustavnije praćenje medija i školskih udžbenika.

Posljednji val jačanja antisemitskih djela u Francuskoj je počeo istodobno s palestinskim ustankom poznatim kao Druga Intifada i mnogi analitičari smatraju kako je to izravna posljedica bliskoistočnog sukoba.

S više od pola milijuna židova i oko pet milijuna muslimana, Francuska ima najveću židovsku i muslimansku zajednicu u Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙