FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PORTUGALSKI UPOZORAVA NA DRŽAVNI UDAR U GVINEJI BISAO

LISABON, 6. listopada 2004. (Hina/AFP) - Portugalski predsjednik JorgeSampaio izjavio je u srijedu da je Gvineji Bisao u tijeku državni udari pozvao na hitno ponovno uspostavljanje zakona.
LISABON, 6. listopada 2004. (Hina/AFP) - Portugalski predsjednik Jorge Sampaio izjavio je u srijedu da je Gvineji Bisao u tijeku državni udar i pozvao na hitno ponovno uspostavljanje zakona.

Nemiri su u Gvineji Bisao izbili u srijedu ujutro kad je više desetaka vojnika izišlo na ulice glavnog grada. Po riječima portugalskog ministarstva vanjskih poslova, ubijen je načelnik glavnog stožera oružanih snaga Gvineje Bisao Verissimo Correia Seabra.

"Stanje je teško, očito se radi o državnom udaru, već ima mrtvih", izjavio je Sampaio novinarima na otvaranju zaklade u Portu, gradu na sjeveru Portugala.

"Prisustvujemo ozbiljnom problemu kršenja zakonitosti režima koji se kretao prema redovitim izborima i koji je činio velike napore radi povratka demokratskih kriterija", kazao je Sampaio čije je riječi prenijela privatna radio postaja TSF.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙