FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WASHINGTON MISLI DA IZBORI U BJELORUSIJI NISU BILI SLOBODNI

WASHINGTON, 18. listopada 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Državeizrazile su u ponedjeljak žaljenje što referendum i parlamentarniizbori održani u nedjelju u Bjelorusiji nisu bili "slobodni" iistaknule su da to neće pridonijeti poboljšanju loših odnosa izmeđuMinska i Washingtona.
WASHINGTON, 18. listopada 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države izrazile su u ponedjeljak žaljenje što referendum i parlamentarni izbori održani u nedjelju u Bjelorusiji nisu bili "slobodni" i istaknule su da to neće pridonijeti poboljšanju loših odnosa između Minska i Washingtona.

"Duboko žalimo što je bjeloruski narod bio spriječen da slobodno i pravedno očituje svoju volju", izjavio je službeni predstavnik State Departmenta Richard Boucher.

On je dodao da Washington dijeli mišljenje promatrača Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) koji su ocijenili da izbori ne udovoljavaju međunarodnim demokratskim normama.

Washington stalno upozorava na autoritarnost režima predsjednika Lukašenka, optužujući ga da sprječava demokratske promjene u zemlji i tako je izolira od ostatka srednje i u istočne Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙