FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OESS: IZBORI U BJELORUSIJI "DALEKO OD DEMOKRATSKIH"

MINSK, 18. listopada 2004. (Hina/AFP) - Parlamentarni izbori održani unedjelju kao i referendum koji je trebao predsjedniku AleksandruLukašenku omogućiti ostanak na vlasti "daleko su od OESS-ovih uvjetaza demokratske izbore", izjavili su u ponedjeljak u Minsku promatračiOESS-a.
MINSK, 18. listopada 2004. (Hina/AFP) - Parlamentarni izbori održani u nedjelju kao i referendum koji je trebao predsjedniku Aleksandru Lukašenku omogućiti ostanak na vlasti "daleko su od OESS-ovih uvjeta za demokratske izbore", izjavili su u ponedjeljak u Minsku promatrači OESS-a.

"Parlamentarni izbori održani 17. listopada u Bjelorusiji daleko su od uvjeta OESS-a za demokratske izbore", izjavila je potpredsjednica Parlamentarne skupštine OESS-a Tone Tingsgaard.

"Ovamo smo došli nadzirati izbore, a dočekao nas je referendum", dodala je objasnivši kako su zbog istodobnog održavanja referenduma izbori pali u drugi plan.

"Bjeloruske vlasti nisu uspjele osigurati temeljne uvjete nužne kako bi vlast bila odraz narodne volje", dodala je Tingsgaard na konferenciji za novinare na kojoj je iznijela prve dojmove 270 međunarodnih promatrača OESS-a.

Istaknula je zloporabe "slobode izražavanja, udruživanja i okupljanja", dok je voditeljica stalne promatračke misije u Bjelorusiji Audrey Glover rekla kako je prilikom prebrojavanja glasova primijećen "manjak transparentnosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙