FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WASHINGTON BEZ ILUZIJA PRIJE IZBORA U BJELORUSIJI

WASHINGTON, 15. listopada 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države su upetak izrazile duboke sumnje u regularnost parlamentarnih izbora ireferenduma koji su predviđeni za nedjelju u Bjelorusiji, .
WASHINGTON, 15. listopada 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države su u petak izrazile duboke sumnje u regularnost parlamentarnih izbora i referenduma koji su predviđeni za nedjelju u Bjelorusiji, .

"Uzevši u obzir težak i ustrajan nedostatak vladinog poštivanja demokracije i ljudskih prava, duboko sumnjamo da izbori u Bjelorusiji odgovaraju međunarodnim demokratskim normama", izjavio je glasnogovornik State Departmenta Richard Boucher.

On ej rekao da se oko 40 posto mogućih kandidata za parlamentarne izbore, uglavnom onih iz oporbe, nije moglo kandidirati zbog neznatnih administrativnih razloga.

"Vlasti Bjelorusije nisu održale obećanja u pogledu organizacije referenduma i izbora, a Organizacija za sigurnost i suradnju u Europu drži da je sadašnja kampanja obilježena nepravilnostima", dodao je .

Predsjednik Lukašenko organizira u nedjelju referendum u formi plebiscita kako bi se građani izjasnili za promjenu Ustava, što bi mu trebalo otvoriti put za treći mandat na čelu Bjelorusije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙