FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DVA NOVA SKROVIŠTA ORUŽJA OTKRIVENA U BASKIJI

BORDEAUX, 18. listopada 2004. (Hina/AFP) - Dva velika skrovišta oružjaotkrivena su u nedjelju navečer u Francuskoj u Saint Pierre d'Irrube iu Urrugne, u okviru potrage poduzete nakon racije protiv ETA-epočetkom listopada u francuskom dijelu Baskije, saznaje se uponedjeljak iz izvora bliskog tom predmetu.
BORDEAUX, 18. listopada 2004. (Hina/AFP) - Dva velika skrovišta oružja otkrivena su u nedjelju navečer u Francuskoj u Saint Pierre d'Irrube i u Urrugne, u okviru potrage poduzete nakon racije protiv ETA-e početkom listopada u francuskom dijelu Baskije, saznaje se u ponedjeljak iz izvora bliskog tom predmetu.

U Saint-Pierre d'Irrube, primjerice, policija je našla, između ostaloga, 25 kilograma dinamita, lansirnu rampu za protutenkovske rakete, te veći broj pištolja, kao i dokumentaciju o korištenju tog materijala i razne lažne dokumente.

Navodni broj 1 političkog krila baskijske separatističke organizacije ETA Mikel Albizu Iriarte, zvan "Antza" i njegova pratilja Soledad Iparragirre Genetxea, zvana "Antobo", povijesna čelnica ETA-e, uhićeni su 3. listopada i privedeni na ispitivanje u Pariz.

Otad su istražitelji antiterorističke nacionalne postrojbe proveli istragu u različitim skrovištima oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙