FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EKSPLOZIJA U BEČKOJ ŠUMI - POGINULA ŽENA

BEČ, 20. rujna 2004. (Hina/dpa) - U Bečkoj šumi u ponedjeljak jepoginula žena, čiji identitet još nije utvrđen, kada je u njezinimrukama eksplodirala granata, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornikministarstva unutarnjih poslova Rudolf Gollia.
BEČ, 20. rujna 2004. (Hina/dpa) - U Bečkoj šumi u ponedjeljak je poginula žena, čiji identitet još nije utvrđen, kada je u njezinim rukama eksplodirala granata, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Rudolf Gollia.

Gollia je pojasnio da je do eksplozije vjerojatno došlo u trenutku kada je žena pokušala prenijeti granatu iz prtljažnika, u kojemu je policija kasnije pronašla još oružja. Tijelo unesrećene žene pronađeno je pokraj automobila.

Gollia je rekao kako je anonimna osoba pozvala časopis Wien kako bi izvijestila da će na parkiralištu u blizini Bečke šume toga dana biti predaja oružja, o čemu je odmah obaviještena policija, no eksplozija se dogodila prije nego što su pripadnici protuterorističke grupe stigli na mjesto nesreće.

Policija je zaključila da je riječ o oružju s područja bivše Jugoslavije te da je incident povezan s otkrićem skladišta oružja u Bečkoj šumi prije deset dana. Pretpostavlja se da je oružje prokrijumčareno iz bivše Jugoslavije 90-tih te da su ga ondje sakrili bosanski Srbi.

Časopis Wien je objavio kako je anonimna osoba početkom rujna obavijestila novinare da je nekoliko bosanskih Srba zaposlenih u Austriji napravilo skladište oružja strahujući da bi se rat s područja bivše Jugoslavije mogao proširiti na teritorij Austrije. Kasnije se nisu usudili prijaviti policiji da skladište još uvijek postoji, bojeći se da bi mogli biti sudski gonjeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙