FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POSTIGNUT DOGOVOR O OSLOBAĐANJU FRANCUSKIH TALACA

BAGDAD, 29. rujna 2004. (Hina/AFP) - Postignut je dogovor ooslobađanju francuskih novinara otetih u Iraku, potvrdio je u srijeduu Bagdadu Philippe Brett, Francuz koji se predstavlja kao posrednik,dodajući da se samo čeka američko odobrenje za "pripremu zračnogmosta".
BAGDAD, 29. rujna 2004. (Hina/AFP) - Postignut je dogovor o oslobađanju francuskih novinara otetih u Iraku, potvrdio je u srijedu u Bagdadu Philippe Brett, Francuz koji se predstavlja kao posrednik, dodajući da se samo čeka američko odobrenje za "pripremu zračnog mosta".

"Sastao sam se s dvojicom talaca. Dogovor o oslobađanju je postignut, nije bilo nikakvog pogađanja ni nagrade za otmičare", rekao je Brett u telefonskom razgovoru.

Philippe Brett nije predstavnik francuske vlade nego suradnik francuskog parlamentarnog zastupnika Didiera Julia. Francuske su se vlasti od njega distancirale, tvrdeći da ništa ne znaju o spomenutom dogovoru.

Brett je odbio reći mjesto i datum susreta s novinarima, a odbio je otkriti identitet svojih sugovornika s kojima je pregovarao o taocima. Istaknuo je da je od francuskog predsjednika zatražio da stupi u kontakt s Amerikancima kako bi se pripremio zračni most. U suprotnom, poručio je, morat će se pribjeći drugim solucijama koje će potrajati nekoliko dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙