FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AUSTRALCI RAZVIJAJU TEST ZA OTKRIVANJE KRVNOG DOPINGA

SYDNEY, 23. rujna 2004. (Hina/DPA) - Australski znanstvenici koji suizradili test kojim se otkriva krvni doping, a na kojem je paoolimpijski pobjednik u kronometru američki biciklist Tyler Hamilton,izrazili su nadu kako će u roku od dvije godine razviti test pomoćukojeg bi bilo moguće otkriti bilo koji način krvnog dopinga.
SYDNEY, 23. rujna 2004. (Hina/DPA) - Australski znanstvenici koji su izradili test kojim se otkriva krvni doping, a na kojem je pao olimpijski pobjednik u kronometru američki biciklist Tyler Hamilton, izrazili su nadu kako će u roku od dvije godine razviti test pomoću kojeg bi bilo moguće otkriti bilo koji način krvnog dopinga.

Michael Ashenden, koji sudejelovao u izradi testa pomoću kojeg je uhvaćen Tyler Hamilton, istaknuo je kako znanost ide u korak s prevarantima, te da će njegov tim uskoro razviti test za analizu metabolizma pomoću kojeg će se moći otkriti svi slučajevi krvnog dopinga.

"Možemo poručiti sportašima koji se bore fer i pošteno da im se to isplati, jer će svi oni koji varaju biti uhvaćeni", izjavio je Ashenden.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙