FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FILM "SVJEDOCI" POBJEDNIK FESTIVALA U NIZOZEMSKOJ

ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Film "Svjedoci" redatelja VinkaBrešana pobjednik je međunarodnoga festivala u nizozemskomljetovalištu Vlissingenu, a nagradu mu je uručio Miloš Forman,izvijestio je u ponedjeljak Interfilmpress.
ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Film "Svjedoci" redatelja Vinka Brešana pobjednik je međunarodnoga festivala u nizozemskom ljetovalištu Vlissingenu, a nagradu mu je uručio Miloš Forman, izvijestio je u ponedjeljak Interfilmpress.

Film je snimljen u produkciji Interfilma i HRT-a, a festival, specijaliziran za filmove nastale po književnim djelima, održan je od 13. do 19. rujna.

Prikazano je 80 filmova, a u konkurenciji za nagradu bilo je osam filmova iz SAD, Velike Britanije, Irske, Islanda, Novog Zelanda, Njemačke i Hrvatske.

Nagradu za najbolji film festivala, Brešanu je uručio redatelj Miloš Forman, koji je na tom festivalu primio nagradu za životno djelo. Američki redatelj češkog podrijetla proslavio se filmovima "Let iznad kukavičjeg gnijezda", "Kosa" i "Amadeus". Kasnije su i njegovi češki filmovi, poput "Gori, gori, moja gospođice", zauzeli zasluženo mjesto u svjetskoj kinematografiji.

Brešanovu filmu "Svjedoci" nastalu po romanu "Ovce od gipsa" Jurice Pavičića, nakon dviju nagrada u Berlinu, Karlovym Varyma, Jeruzalemu, to je peta međunarodna nagrada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙