FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

mehun: provjerava se je li u brelima viđen turist sličan gotovini

ZAGREB, 16. listopada 2004. (Hina) - Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehunpotvrdio je danas da nadležna tijela provjeravaju informaciju po kojojje ovog ljeta u Brelima viđen talijanski turist koji sliči odbjeglomgeneralu Anti Gotovini.
ZAGREB, 16. listopada 2004. (Hina) - Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun potvrdio je danas da nadležna tijela provjeravaju informaciju po kojoj je ovog ljeta u Brelima viđen talijanski turist koji sliči odbjeglom generalu Anti Gotovini.

"Ta je informacija došla i do nas i ona se, kao i sve druge takve informacije, pomno provjerava. Još ništa izrijekom ne možemo reći, jer državno odvjetništvo, obavještajne službe i policija još provjeravaju sve informacije", rekao je Mehun Hini

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt u intervjuu današnjem Jutarnjem listu izjavila je da je "u Brelima bio jedan strani državljanin koji je identificiran i doista sliči Gotovini, ali nije on".

"Ta osoba je nekoliko dana bila na području Brela i kupovala je nekretnine. Da je Gotovina doista bio tamo, onda to ne bi znala Brela, ne bi znala Dalmacija, nego bi znala cijela Hrvatska", rekla je Škare Ožbolt.

Ministrica Hini nije željela dodatno komentirati tu izjavu. "Mogu reći samo ono što sam već rekla u Jutarnjem listu", kazala je.

I današnji Večernji list objavio je na naslovnoj stranici da je "otkriven Gotovinin dvojnik", a u tekstu piše kako je "to bio talijanski turist koji sliči odbjeglom generalu".

Uz to što je prenio i Mehunovu izjavu da se ta informacija još provjerava, Večernji dodaje kako "iz dobro obavještenih izvora" doznaje da "policija raspolaže identitetom tog Talijana i da za njim traga, ali da on sada nije u Hrvatskoj".

Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte ustvrdila je kako je "imala informacije da je general Gotovina u kolovozu ove godine viđen na plaži na hrvatskoj obali".

Del Ponte je to izjavila u ponedjeljak u Luxembourgu konferenciji za novinare nakon što je Vijeću EU-a iznijela svoju ocjenu suradnje zemalja bivše Jugoslavije s Haškim sudom (ICTY).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙