FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 16. listopada 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 16. listopada 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Klubovi zastupnika SDP-a, HSS-a i HSP-a uputili su u petak predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu otvoreno pismo u kojemu tvrde da novi sastav Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa nije izglasan na legalan način, a da je Šeks to omogućio grubim kršenjem Poslovnika. "Prilikom izglasavanja razrješenja i imenovanja članova Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa na najgrublji ste mogući način povrijedili poslovničke odredbe i time falsificirali volju Sabora kao najvišeg predstavničkog tijela. Tako ste ustoličili Povjerenstvo koje nije izabrano na legalan način", stoji u pismu tri kluba. Oni tvrde da Šeks nije smio s elektroničkog prijeći na glasovanje dizanjem ruke zato što ni jedan klub nije to zatražio, te da nije htio utvrditi kvorum. Ocjenjuju da će tako izabrano Povjerenstvo postojati samo radi "prikrivanja sukoba interesa i korupcije".

DUBROVNIK - Gradsko vijeće Dubrovnika na sjednici održanoj u petak preimenovalo je Ulicu Mile Budaka u Ulicu Frana Čale. Gradsko vijeće prihvatilo je prijedlog odluke Odbora za određivanje imena ulica i trgova u naseljima grada Dubrovnika o preimenovanju još nekoliko ulica, a sve troškove zbog promjene osobnih dokumenata snosit će Grad.

ZAGREB - Dokumentarni film "Lora-svjedočanstva" redatelja Nenada Puhovskog koji govori o zbivanjima u vojno istražnom centru "Lora" u Splitu, u kojem je od 1992. do 1996. bilo zatvoreno više od tisuću osoba, premijerno je prikazan u petak u zagrebačkom Teatru &td. Film je proizveden u produkciji Factum filma iz Zagreba i Televizije B92 iz Beograda, a prikazan je u okviru Zagreb film festivala. Uz 15-ak bivših zatvorenika "Lore" iz Srbije i Crne Gore te BiH, koji govore o mučenjima i ubojstvima u tom zatvoru, u filmu govore i generali Mato Laušić i Ivo Jelić, bivši pripadnik 72. bojne Vojne policije Mario Barišić, bivši načelnik Policijske uprave splitsko- dalmatinske Ivo Stipčić, prof. Nikola Visković, odvjetnik Nenad Boban, novinar Pero Jurišin i bivša zastupnica austrijskog parlamenta Marijana Grandić. Osim o događajima u "Lori", film govori i o stanju u Hrvatskoj i Splitu 1991., razmjeni zarobljenika u Nemetinu 1992. i prvom suđenju za zločine u "Lori" 2002.

ŠIBENIK - Zbog pucnjave u dvorištu osnovne škole u Šibeniku u četvrtak, u kojoj srećom nije bilo ozlijeđenih, u petak je na traženje roditelja nastava bila skraćena, izvijestila je šibenska policija. Do pucnjave je došlo tijekom svađe očeva dvojice dječaka koji su se dan prije sukobili. Muškarac koji je pucao priveden je u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku, a utvrđeno je i da pištolj posjeduje nelegalno, zbog čega će osim kazneno, biti i prekršajno prijavljen.

SPLIT - U Splitu je u petak u sklopu otvorenja nove knjižare "Miljenko Smoje" predstavljena "Rock enciklopedija" Zlatka Galla, u izdanju zagrebačkog V.B.Z.-a. Na 285 stranica i sa 620 fotografija, knjiga donosi biografije izvođača u 808 enciklopedijskih jedinica u kojima su detaljno opisani kreativni trijumfi, razočaranja i povratci na rock scenu. Sadrži i selektivnu, kritički probranu rock diskografiju čime daje potpun uvid u tu vrstu glazbe uključujući i soul, elektroniku, dance, pop i hip-hop. Nudi i informacije o najznačajnijim rock stilovima, žanrovima, koncertima, producentima, studijima i izdavačima.

NAŠICE - Dvanaesti Memorijal Dore Pejačević otvoren je u petak koncertom pijanistice Izumi Tamari Tutnjević, a održan je u spomen-sobi Dore Pejačević u Zavičajnom muzeju u Našicama. Izumi Tamari Tutnjević predstavila se našičkoj publici klavirskim solističkim recitalom na čijem su programu, osim djela Dore Pejačević, bile i skladbe Mozarta, Debussyja i Chopina. Izumi Tamari Tutnjević studirala je i diplomirala na Musashino glazbenoj akademiji u Tokyju, a sada radi kao profesorica i korepetitorica u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙