FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN-OVE MIROVNE SNAGE NA HAITIJU OJAČAT ĆE DO KRAJA LISTOPADA

WASHINGTON/NEW YORK,16. listopada(Hina) - Mirovna misija Ujedinjenihnaroda (UN) na Haitiju, koja sada ima polovicu odobrenih snaga, ojačatće do kraja listopada za blizu 1.000 pripadnika, priopćio je u petakUN-ov glasnogovornik.
WASHINGTON/NEW YORK,16. listopada(Hina) - Mirovna misija Ujedinjenih naroda (UN) na Haitiju, koja sada ima polovicu odobrenih snaga, ojačat će do kraja listopada za blizu 1.000 pripadnika, priopćio je u petak UN-ov glasnogovornik.

Postrojba od 125 policajaca iz Kine očekuje se u nedjelju, a 622 vojnika iz Šri Lanke, kao i vojnici španjolsko-marokanske bojne do kraja mjeseca, rekao je glasnogovornik Stephane Dujarric.

UN-ova misija za stabiliziranje Haitija (MINUSTAH) trenutno ima oko 3.000 vojnika iz Argentine, Brazila, Nepala, Šri Lanke i Urugvaja, kao i 650 policajaca.

Vijeće sigurnosti odobrilo je ukupno 6.700 vojnika za misiju čija je zadaća jačanje sigurnosti i pomoć privremenoj haićanskoj vladi u organizaciji demokratskih izbora i jačanje vladavine prava i ljudskih prava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙