FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN OSUDIO NAJNOVIJI VAL TERORIZMA

NEW YORK, 8. listopada 2004. (Hina/AFP) - Vijeće sigurnostiUjedinjenih naroda osudilo je u petak najnoviji val terorizma koji jezahvatio nekoliko zemalja u svijetu, u trenutku u kojem svjetskaorganizacija prihvaća rezoluciju o jačanju borbe protiv te pošasti.
NEW YORK, 8. listopada 2004. (Hina/AFP) - Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda osudilo je u petak najnoviji val terorizma koji je zahvatio nekoliko zemalja u svijetu, u trenutku u kojem svjetska organizacija prihvaća rezoluciju o jačanju borbe protiv te pošasti.

"Članovi Vijeća sigurnosti odlučno su osudili najnovije terorističke napade u kojima je velik broj mrtvih i ranjenih, kao što su užasni napad u Pakistanu, gnjusni napad u Tabi, u Egiptu, i ubojstvo britanskog civila u Bagdadu", ističe se u deklaraciji Vijeća koju je pročitao njegov predsjednik, britanski veleposlanik Emyr Jones Parry.

"Jednodušnim prihvaćanjem rezolucije 1566 Vijeće je potvrdilo presudnu ulogu UN-a u borbi s terorizmom i njegovu odlučnost da se na načelima solidarnosti sučeli s pošasti terorizma", dodao je.

Vijeće "poziva sve države na svesrdnu suradnju kako bi razotkrile i pred pravosuđe izvele počinitelje, organizatore i nalogodavce terorističkih čina", piše još u deklaraciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙