FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARAPSKA LIGA BIJESNA ZBOG AMERIČKOG VETA

KAIRO, 7. listopada 2004. (Hina/AFP) - Arapska liga je u četvrtakpokazala svoje nezadovoljstvo američkim vetom u Vijeću sigurnosti UN-auloženom na prijedlog rezolucije kojom se osuđuje izraelska krvavaoperacija u pojasu Gaze.
KAIRO, 7. listopada 2004. (Hina/AFP) - Arapska liga je u četvrtak pokazala svoje nezadovoljstvo američkim vetom u Vijeću sigurnosti UN-a uloženom na prijedlog rezolucije kojom se osuđuje izraelska krvava operacija u pojasu Gaze.

"Amerika je u Vijeću sigurnosti već nebrojeno puta uložila veto u korist Izraela. Dosta nam je toga", izjavio je zamjenik glavnog tajnika Arapske lige za palestinska pitanja Said Kamal.

Kamal je dodao da pokušaji pružanja potpore arapskom stanovništvu zbog američkih blokadi u Vijeću sigurnosti uvijek završavaju neuspjehom.

Arapska liga je u nedjelju, nakon izvanredne sjednice stalnih izaslanika održane u Kairu, zadužila arapsku skupinu u UN-u da "žurno" pozove Opću skupštinu i Vijeće sigurnosti kako bi "zaustavili izraelski rat za istrjebljenje palestinskog naroda", Njihova rezolucija nije usvojena zbog američkog veta.

Od početka operacije "Dani pokajanja" 28. rujna, izraelska vojska je na sjeveru pojasa Gaze ubila 91 Palestinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙