FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priopćenje uredništva studentskog lista "Mak"

ZAGREB, 16. listopada 2004. (Hina) - Uredništvo lista Studentskog klubaMatice Hrvatske "Mat" kasno sinoć priopćilo je da je glavni tajnikMatice hrvatske Zorislav Lukić spriječio jučer distribuciju lista inajavilo je za večeras prosvjed.
ZAGREB, 16. listopada 2004. (Hina) - Uredništvo lista Studentskog kluba Matice Hrvatske "Mat" kasno sinoć priopćilo je da je glavni tajnik Matice hrvatske Zorislav Lukić spriječio jučer distribuciju lista i najavilo je za večeras prosvjed.

U priopćenju se kaže da je Lukić zaplijenio cjelokupno izdanje nakon što je iz tiskare stiglo u Maticu hrvatsku. Bez ikakvog obrazloženja, spriječio je njegovu distribuciju po Sveučilištu i zaključao ga u podrum zgrade na Strossmayerovom trgu, navodi se u priopćenju.

"Budući da su svi ostali članovi predsjedništva Matice hrvatske odsutni, smatramo kako je glavni tajnik smišljeno i samodopadno pokušao iskoristiti trenutak 'slobode' i ugasiti medijski život 'Mata'".

"Kako je 'Mat' jedini studentski list namijenjen studentima cijelog Sveučilišta i kako je jedna takva tiskovina prijeko potrebna za razvoj medijske kulture u studenata, apeliramo na sve odgovorne društvene čimbenike da podrže Studentski klub u nastojanju da neovisno sudjeluje na hrvatskom medijskom prostoru te da spriječe birokratsko samovlašće unutar kulturnih institucija", kaže se u priopćenju, koje je u ime uredništva lista potpisao Davor Pleadin.

U priopćenju se najavljuje za večeras mirni prosvjed ispred palače Matice hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙