FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade

ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Objavom nagrađenih jučer jezavršio Sedmi susret profesionalnih kazališta za djecu i mladeHrvatskog centra Assitej, priopćeno je danas iz tog centra.
ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Objavom nagrađenih jučer je završio Sedmi susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej, priopćeno je danas iz tog centra.

Stručno povjerenstvo, u sastavu Željka Turčinović, Dubravka Lampalov, Tajana Gašparović, najboljom predstavom u cjelini proglasilo je i nagradilo "Trg ratnika" Kazališta "Virovitica".

Nagradu za najbolju režiju dobio je Sunny Sunnynski za predstavu "Čarobna flauta" Gradskoga kazališta Žar ptica iz Zagreba.

Predstavi "Dugonja, Trbonja i Vidonja" Dječjeg kazališta u Osijeku pripala je nagrada za najbolje oblikovanje svjetla, a Evi Farkašovoj nagrada za najbolju masku i kostimografiju u toj predstavi.

Za najbolju scensku glazbu nagrada je pripala Tomislavu Peharu u predstavi "Čarobna flauta" Gradskoga kazališta Žar ptica iz Zagreba, a za najbolji vizualni identitet nagrađena je Agata Freyer za predstavu "Sve o Žaklinama" Gradskoga kazališta lutaka Rijeka.

Posebna nagrada glumačkom ansamblu pripala je ansamblu predstave "Čarobna flauta" Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba.

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje pripala je Anđeli Ćurković-Petković i Lobel Nižić - glumačkom paru iz predstave "Psić koji nije znao lajati" zadarskog Kazališta lutaka te Heleni Minić i Goranu Koši - glumačkom paru u predstavi "Trg ratnika" Kazališta "Virovitica".

Sedmi susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej održavao se od 10. do 14. listopada u Čakovcu, a završio je predstavom "Mačak Džingiskan i Miki Tras" Učilišta ZKM-a, kao hommage nedavno preminuloj Zvjezdani Ladiki, kojoj je to bila posljednja režija.

Svečana dodjela nagrada održat će se u sklopu proslave Međunarodnog dana kazališta za djecu i mlade, 20. ožujka 2005. u Opatiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙