FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GOSPODARSKA SURADNJA S KANADOM

ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Robna razmjena između Hrvatske iKanade u ovoj godini bilježi pad, pa treba dodatno poraditi naunapređenju međusobne gospodarske suradnje, o čemu su danasrazgovarali ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelići veleposlanica Kanade Stefanie Beck.
ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Robna razmjena između Hrvatske i Kanade u ovoj godini bilježi pad, pa treba dodatno poraditi na unapređenju međusobne gospodarske suradnje, o čemu su danas razgovarali ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić i veleposlanica Kanade Stefanie Beck.

U razgovoru je, kako je priopćeno iz Ministarstva, izražena želja za još boljim gospodarskim odnosima. Stoga bi, kako je istaknuo ministar Vukelić. najavljeni posjet kanadskih investitora i gospodarstvenika bio vrlo koristan.

"Hrvatska Vlada potiče kvalitetna inozemna ulaganja u Hrvatsku, prvenstveno u proizvodnju i industriju čime će se želi postići ukupan rast gospodarstva i povećati zaposlenost. Brodogradnja je jedna od onih gospodarskih grana u kojoj će ", naglasio je Vukelić.

Veleposlanica Beck je istaknula pozitivan primjer kanadske tvrtke ABC, koja planira ulaganje u varaždinskoj poduzetničkoj zoni te je prenijela želju kanadskih gospodarstvenika o posjetu gospodarskog izaslanstva u Hrvatsku kako bi razmotrili mogućnosti ulaganja.

Ukupna robna razmjena između Hrvatske i Kanade u osam mjeseci ove godine iznosila je 19,1 milijun dolara, što je za upola manje (50,5 posto) u odnosu na isto razdoblje lani. Pritom je hrvatski izvoz u Kanadu iznosio 5,4 milijuna dolara, dok je u Hrvatsku iz te zemlje uvezeno roba za 13,7 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙