FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKUPINA SJEVERNOKOREJACA UŠLA U JUŽNOKOREJSKI KONZULAT U KINI

PEKING, 15. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Skupina od dvadesetSjevernokorejaca, muškaraca, žena i djece, ušla je u petak u konzulatJužne Koreje u Pekingu gdje je zatražila azil, rekao je jedandiplomatski izvor.
PEKING, 15. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Skupina od dvadeset Sjevernokorejaca, muškaraca, žena i djece, ušla je u petak u konzulat Južne Koreje u Pekingu gdje je zatražila azil, rekao je jedan diplomatski izvor.

Glasnogovornik južnokorejskog ministarstva vanjskih poslova Le Kyu-hyung rekao je da će ih dužnosnici veleposlanstva prvo ispitati kako bi utvrdili njihov identitet.

"Ako oni žele, zatražit ćemo od kineske vlade da im odobri prolaz prema Južnoj Koreji ili gdje god žele otići", rekao je.

Južnokorejska televizija YTN prikazala je snimku skupine kako prolazi kroz žičanu ogradu i penje se preko zida da bi ušla u konzulat.

U skupini je bilo četvero djece, 16 žena i šest muškaraca, rekao je izvor.

"Rečeno mi je da su oni iz Sjeverne Koreje", rekao je jedan dužnosnik veleposlanstva.

Od 2002. godine stotine državljana Sjeverne Koreje upadalo je u strana veleposlanstva i konzulate u Kini, nadajući se da će si tako osigurati odlazak u bogatiju Južnu Koreju, ali obično u manjim skupinama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙