FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVI ROMAN GARCIJE MARQUEZA IZAŠAO U PIRATSKOJ VERZIJI

BOGOTA, 15. listopada 2004. (Hina/AFP) - Neposredno prije puštanja uprodaju službenog izdanja posljednjeg književnog djela GabrielaGarcije Marqueza, piratski primjerci knjige već se prodaju na ulicamavelikih kolumbijskih gradova, izvijestila je u četvrtak izdavačka kuća"Norma" iz Bogote u čijem će izdanju krajem mjeseca izaći knjiga.
BOGOTA, 15. listopada 2004. (Hina/AFP) - Neposredno prije puštanja u prodaju službenog izdanja posljednjeg književnog djela Gabriela Garcije Marqueza, piratski primjerci knjige već se prodaju na ulicama velikih kolumbijskih gradova, izvijestila je u četvrtak izdavačka kuća "Norma" iz Bogote u čijem će izdanju krajem mjeseca izaći knjiga.

"Ovo je prvi put da neka knjiga izlazi u piratskom izdanju prije službenog puštanja u prodaju", rekao je sa žaljenjem direktor izdavačke kuće "Norma" Moises Melo, u čijem će izdanju izaći roman pod nazivom "Sjećanja na moje žalosne kurve" (Memorias de mis putas tristes).

Melo je novinarima kazao kako je neugodno iznenađen, jer su poduzete sve mjere predostrožnosti unutar izdavačke kuće kako bi se izbjegla bilo kakva neplanirana situacija. Melo je objasnio kako će se knjiga prodavati po "umjerenoj cijeni", ne višoj od 12 dolara, kako bi bila konkurentna piratskoj verziji koja se već prodaje po četiri dolara.

Posljednja Marquezova knjiga govori o ostarjelom novinaru koji si za 90-ti rođendan poklanja noć s mladom djevojkom u koju se zaljubljuje. Prisjeća se svojih bivših ljubavi. Garcia Marquez roman je posvetio japanskom piscu Yasunariju Kawabati (1899. - 1972.) dobitniku Nobelove nagrade za književnost 1968. koji je dio svojeg književnog opusa posvetio melankoličnom istraživanju važnosti seksualnosti u trećoj životnoj dobi.

Kolumbija je četvrta po redu južnoamerička država u kojoj je učestalo literarno piratstvo, nakon Brazila, Paragvaja i Argentine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙