FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi Pavličićev roman - "Krvnik u kući"

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Zagrebačka nakladnička kuća Mozaikknjiga objavila je roman "Krvnik u kući", suvremenoga hrvatskogknjiževnika Pavla Pavličića.
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Zagrebačka nakladnička kuća Mozaik knjiga objavila je roman "Krvnik u kući", suvremenoga hrvatskog književnika Pavla Pavličića.

Novi Pavličićev roman, kako napominje nakladnik, po žanru je kriminalistički, radnja se događa u Zagrebu i započinje nizom misterioznih ubojstava na Filozofskom fakultetu.

"Krvnik u kući" još je jedan u nizu romana sa stalnim likom istražitelja-amatera, inače urednika Crne kronike, Ive Remetina.

Pavao Pavličić (1946.) jedan je od najčitanijih i najproduktivnijih suvremenih hrvatskih književnika. Član je Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i redoviti profesor na Odsjeku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Autor je više romana, knjiga autobiografske proze, knjiga pripovijedaka, filmskih scenarija, kazališnih drama, knjiga feljtona te knjiga s područja znanosti o književnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙