FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CHENEY KRITIZIRA KERRYJA ZBOG SPOMINJANJA NJEGOVE KĆERI LEZBIJKE

WASHINGTON,15. listopada 2004.(Hina) - Američki potpredsjednik DickCheney i njegova žena oštro su u četvrtak reagirali na riječidemokratskog predsjedničkog kandidata Johna Kerryja koji je upredsjedničkoj debati u srijedu spomenuo njihovu kćer lezbijku.
WASHINGTON,15. listopada 2004.(Hina) - Američki potpredsjednik Dick Cheney i njegova žena oštro su u četvrtak reagirali na riječi demokratskog predsjedničkog kandidata Johna Kerryja koji je u predsjedničkoj debati u srijedu spomenuo njihovu kćer lezbijku.

Cheneyova supruga Lynne Cheney optužila je Kerryja za "jeftin i neukusan politički trik", dok je Cheney kazao kako je senator "prešao granice" neumjesno unoseći njegovu kćer u političku debatu.

U debati s Bushom u srijedu navečer Kerry je spomenuo Mary Cheney odgovarajući na pitanje je li homoseksualnost pitanje izbora.

"Svi smo mi Božja djeca", rekao je Kerry. "Ako biste pitali kćerku Dicka Cheneya, koja je lezbijka, ona bi vam rekla da je ono što jeste. Ona je onakva kakva je rođena. Ako razgovarate s bilo kim, to nije pitanje izbora".

Bush je rekao kako ne zna je li to stvar izbora ili ne.

Istospolni brakovi jedno su od pitanja ovogodišnje predizborne kampanje Busha i Kerryja. Bush je pozvao na donošenje amandmana na američki ustav kojim bi se zabranio brak između homoseksualaca, dok Kerry, koji također smatra da je brak institucija između muškarca i žene, želi da to pitanje rješavaju američke savezne države.

Kerryjevi branitelji smatraju da je on svojom primjedbom ostao u granicama prihvatljivog posebice imajući na umu da je i sam Cheney spomenuo svoju kćer govoreći o pitanjima homoseksualnosti.

Cheneyovi, međutim, ne smatraju tako.

"Vidjeli ste čovjeka koji će učiniti i reći bilo što da bi bio izabran", rekao je Cheney na predizbornom skupu u Floridi.

Lynne Cheney je bila još oštrija.

"Ovo nije dobar čovjek", rekla je ona nakon debate. "Naravno, ja govorim kao majka i to prilično gnjevna majka. Ovo nije dobar čovjek. Kakav jeftin i neukusan politički trik".

Kerry je u priopćenju kazao kako nije mislio vrijeđati nego je samo htio pohvaliti kako se Cheneyovi kao obitelj odnose prema tom pitanju. "Pokušao sam reći nešto pozitivno o načinu na koji se snažne obitelji nose s ovim pitanjem", rekao je on.

Cheney je već ranije sam unio pitanje seksualne orijentacije svoje kćeri tijekom predizborne kampanje rekavši kako ima dvije kćeri, od kojih je jedna lezbijka i da se ponosi objema. On je kazao tijekom susreta s biračima kako bi pitanje istospolnih brakova trebalo prepustiti američkim saveznim državama, što je njegovo rijetko neslaganje s Bushom.

Ovo nije prvi put da Kerryjeva kampanja spominje Cheneyovu kćer u predizbornim aktivnostima. Tijekom potpredsjedničke debate Cheneya i demokratskog kandidata Johna Edwardsa, Cheney je potvrdio svoje stajalište o istospolnim brakovima, na što je Edwards čestitao Cheneyovima na spremnosti da govore o svojoj kćeri i prihvate je.

U raspravu se u četvrtak umiješala i Edwardsova žena Elizabeth rekavši kako je u reakciji Lynne Cheney osjetila stid zbog seksualne orijentacije njihove kćeri što ju je "rastužilo".

Mary Cheney, koja je otvoreno lezbijka i živi sa svojom partnericom, radi u predizbornoj kampanji svoga oca. Odbila je komentirati spornu Kerryjevu izjavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙