FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KERRY OPTUŽUJE BUSHA DA SKRIVA ISTINU O PROBLEMIMA U IRAKU

WASHINGTON,18. rujna(Hina) - Američki demokratski predsjedničkikandidat John Kerry optužio je u petak predsjednika Georgea Busha daskriva istinu o teškim problemima s kojima se Sjedinjene Državesuočavaju u Iraku.
WASHINGTON,18. rujna(Hina) - Američki demokratski predsjednički kandidat John Kerry optužio je u petak predsjednika Georgea Busha da skriva istinu o teškim problemima s kojima se Sjedinjene Države suočavaju u Iraku.

U predizbornom govoru u Albuquerqueu u New Mexicu Kerry je rekao da Bush izbjegava neugodnu istinu o sve većim gubicima američkih vojnika u Iraku koji su prešli 1.000, pobunama i nedostatku snaga potrebnih za stabilizaciju stanja.

"On nam ne kaže da sa svakim danom vidimo sve više kaosa, nasilja i ubijanja. Ne želi nam reći da je sam Pentagon izvijestio da su cijele oblasti Iraka sada u rukama terorista i pobunjenika tamo gdje ih ranije nije bilo", rekao je Kerry svojim pristašama.

Kerry je kazao da Bush ne želi reći da SAD-u u Iraku nedostaje vojnika i da se sve više oslanja na rezerviste i Nacionalnu gardu.

Senator iz Massachusettsa u izmijenjenoj predizbornoj taktici žestoko napada Busha oko Iraka nastojeći pokazati da predsjednik nije kandidat koji se može najbolje suprotstaviti teroristima i zaštiti Ameriku.

Istraživanja javnoga mišljenja pokazuju da birači smatraju Busha sposobnijim od Kerryja za sređivanje stanja u Iraku i jačim u domeni nacionalne sigurnosti.

Kerry je optužio Busha da prikriva planove za novo snažnije angažiranje američke vojne pričuve i postrojbi nacionalne garde odmah nakon izbora 2. studenoga.

Bushova predizborna kampanja odmah je odbacila optužbu o tajnom raspoređivanju snaga nakon izbora kao teoriju zavjere i optužila Kerryja za neodgovorne napade.

Kerry je također optužio Bushovu administraciju da tvrtkama s političkim vezama dodjeljuje ugovore i zatvara oči pred njihovim previsokim cijenama.

Izdvojio je tvrtku Halliburton koju je nekad vodio sadašnji potpredsjednik Richard Cheney, zbog dobijanja velikih vladinih ugovora za obnovu Iraka bez natječaja.

Novi televizijski spot demokrata upučuje da je Cheney u sukobu interesa, jer od svoje bivše tvrtke prema ugovoru prima odgođenu financijsku naknadu.

Bushova kampanja je uzvratila da sukoba interesa nema, jer takvi ugovori nisu neuobičajeni te da Cheney nema utjecaja na dodjelu ugovora njegovoj bivšoj tvrtki.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙