FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: TALIJANSKI OPTANTI TRAŽE BRŽI DOGOVOR O NAPUŠTENOJ IMOVINI

ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Regionalno vijeće talijanskihoptanata "Nacionalne udruge Julijska krajina i Dalmacija" (ANVGD)zatražilo je da se u Trstu osnuje mješovitu talijansko-hrvatsku radnuskupinu za rješavanje pitanja imovine koju su poslije Drugog svjetskograta talijanski optanti napustili na području Hrvatske, izvješćujetršćanski Il Piccolo.
ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Regionalno vijeće talijanskih optanata "Nacionalne udruge Julijska krajina i Dalmacija" (ANVGD) zatražilo je da se u Trstu osnuje mješovitu talijansko-hrvatsku radnu skupinu za rješavanje pitanja imovine koju su poslije Drugog svjetskog rata talijanski optanti napustili na području Hrvatske, izvješćuje tršćanski Il Piccolo.

"Nema više vremena za jalove polemike, za nejasne odredbe, za obećanja koja neće biti održana. S ratificiranjem sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Hrvatskom počelo je i odbrojavanje za njeno pristupanje Europskoj uniji. To je učinjeno a da za pitanje napuštene imovine nije nađeno pravedno rješenje i dok Hrvatska nastavlja sa svojom amoralnom trkom prema otuđivanju imovine ezula", stoji u priopćuje vijeće ANVGD-a koje se sastalo u Trstu, prenosi list.

Čelnici ANVGD-a, nastavlja list, podsjećaju i da je talijanska vlada pitanju napuštene imovine pristupila "tehnički, a ne politički" povjerivši njegovo rješavanje miješanom hrvatsko-talijanskom povjerenstvu. "Bez obzira na našu ocjenu toga, povjerenstvo se barem mora sastati u Trstu kao priznatoj prijestolnici julijsko-dalmatinskih ljudi", priopćio je ANVGD pozvavši talijansku vladu da ubrza pitanja naknade imovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙