FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ITALIJA SKLADIŠTE POTOPLJENIH BRODOVA S OTROVNIM TVARIMA?

RIM, 30. rujna 2004. (Hina/AR) - Italija je postala ključnim mjestomza pretovar i zbrinjavanje opasnih otpada, a u njezinim je vodamatakođer "uskladišten" veliki broj brodskih olupina s otrovnim tvarima,upozorile su u četvrtak u Rimu talijanska organizacija za zaštituokoliša Legambiente i talijanska ispostava svjetske mreže za očuvanjeokoliša WWF-a.
RIM, 30. rujna 2004. (Hina/AR) - Italija je postala ključnim mjestom za pretovar i zbrinjavanje opasnih otpada, a u njezinim je vodama također "uskladišten" veliki broj brodskih olupina s otrovnim tvarima, upozorile su u četvrtak u Rimu talijanska organizacija za zaštitu okoliša Legambiente i talijanska ispostava svjetske mreže za očuvanje okoliša WWF-a.

U talijanskim vodama im 52 potopljene brodske olupine u kojima su otrovne tvari, tvrde predstavnici dviju organizacija. Prema njima, postoji prava mafijaška organizacija koja se bavi "zbrinjavanjem" opasnog otpada na taj način, odnosno ukrcavanjem otrovnih tvari na stare brodove koje zatim potope.

Takvo zbrinjavanje opasnih otpada predstavlja velik i unosan posao za organizirani kriminal, pa dvije organizacije traže od talijanske vlade, parlamenta i nadležnih parlamentarnih odbora da pokrenu istragu o tom fenomenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙