FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: FINIJEVE IZJAVE ZA "SLOBODNU DALMACIJU" NISU VJERODOSTOJNE

LJUBLJANA/TRST,14. listopada(Hina) - Finijeva izjava za "SlobodnuDalmaciju" o potrebi poštovanja različitosti i manjina, pri čemu jegovorio o talijanskoj manjini u Istri i Dalmaciji, nije vjerodostojnakad se uzme u obzir da tako ne govori kad je riječ o slovenskojmanjini u Trstu, piše u uvodniku od četvrtka urednik "Primorskogdnevnika", lista slovenske zajednice u Trstu, Bojan Brezigar.
LJUBLJANA/TRST,14. listopada(Hina) - Finijeva izjava za "Slobodnu Dalmaciju" o potrebi poštovanja različitosti i manjina, pri čemu je govorio o talijanskoj manjini u Istri i Dalmaciji, nije vjerodostojna kad se uzme u obzir da tako ne govori kad je riječ o slovenskoj manjini u Trstu, piše u uvodniku od četvrtka urednik "Primorskog dnevnika", lista slovenske zajednice u Trstu, Bojan Brezigar.

Potpredsjednik talijanske vlade Gianfranco Fini, koji je ujedno i predsjednik stranke Alleanza nazionale, u Jeruzalemu je osudio fašizam, a za splitski dnevnik govorio o zaštiti talijanskog identiteta, ali njegove izjave postaju nevjerodostojne kad se uzmu u obzir stajališta članova njegove stranke u Trstu, tvrdi Brezigar i poručuje Finiju: "Ako misli ozbiljno, neka najprije pomete pred vlastitim pragom".

Finijeve izjave kojima se on distancirao od fašizma i pozvao na poštovanje različitosti kultura potvrdile bi se kao vjerodostojne ako bi ih ponovio u Trstu, gdje članovi njegove stranke Slovence predstavljaju kao barbare i smeta im slovenski jezik. Dok Fini to ne napravi, piše u uvodniku urednik Bojan Brezigar, Finijeve "apsolutne istine" bit će samo "relativni pojmovi".

(Hina) xfl yakoz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙