FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKA NA PUTU RJEŠAVANJA PROBLEMA U ŠPORTU

BUDIMPEŠTA/ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska je na pravomputu da skorim donošenjem zakona o športu uspješno riješi dva najvećaproblema hrvatskog športa, a to su financirane i nedovoljan brojšportskih objekata, izjavila je danas na 10. Europskoj konferencijiministara športa u Budimpešti pomoćnica ministra za šport RomanaCaput-Jogunica.
BUDIMPEŠTA/ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska je na pravom putu da skorim donošenjem zakona o športu uspješno riješi dva najveća problema hrvatskog športa, a to su financirane i nedovoljan broj športskih objekata, izjavila je danas na 10. Europskoj konferenciji ministara športa u Budimpešti pomoćnica ministra za šport Romana Caput-Jogunica.

Obraćajući se ministrima, pomoćnicima ministara i drugim čelnim ljudima športa iz 46 europskih zemalja, Caput-Jogunica istaknula je primjerenu suradnju vladinih i nevladinih športskih tijela, te naša iskustva u promicanju športa za sve.

"Iskustva drugih zemalja potvrđuju da je Hrvatska na pravom putu rješavanja problema u športu i tu puno očekujemo od novog zakona, ali i od izrade nacionalnog programa kojim će se strateški dugoročno odrediti hrvatski prioriteti u tjelesnoj kulturi, športu i športskoj rekreaciji. Kroz godišnje programe, koje donosi i odobrava Sabor, osiguravaju se sredstva", rekla je Romana Caput-Jogunica, koja s načelnikom u Upravi za šport Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Željkom Klarićem sudjeluje u radu konferencije.

Zanimljivo će biti i drugog dana konferencije kada će se raspravljati o različitim oblicima borbe, ali i primjeni jedinstvenih međunarodnih instrumenata u borbi protiv dopinga. Hrvatska je članica Svjetske fondacije za borbu protiv dopinga - WADE (World Anti-Doping Code), a naša iskustva na konferenciji će iznijeti dr. Ivan Fatorini i Saša Ceraj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙