FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEČ: BARROSO VRLO ZADOVOLJAN SVOJOM EKIPOM

BEČ, , 14. listopada 2004. (Hina) - Budući predsjednik Europskekomisije Jose Manuel Barroso izjavio je u četvrtak u Beču kako je vrlozadovoljan sastavom svog povjerenstva, unatoč kritikama Europskogparlamenta.
BEČ, , 14. listopada 2004. (Hina) - Budući predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso izjavio je u četvrtak u Beču kako je vrlo zadovoljan sastavom svog povjerenstva, unatoč kritikama Europskog parlamenta.

"Pripremamo novo povjerenstvo i vrlo sam zadovoljan s ekipom koju imam", rekao je Barroso u Beču, izrazivši nadu da će ono dobiti povjerenje Europskog parlamenta.

Na proputovanju kroz glavne gradove država Europske unije, Barroso je u četvrtak u Beču razgovarao s austrijskim kancelarom Wolfgangom Schuesselom.

Prema riječima Barrosa, povjerenstvo kojem će on biti na čelu predstavljat će zajedničke europske interese. Ono je tu da pomaže svim zemljama i zastupa građane Europske unije, rekao je Barroso, te istaknuo da je prioritet novog povjerenstva stvaranje strategije razvitka gospodarskoga rasta i prosperiteta, novih radnih mjesta i natjecateljskoga ozračja. "Europa mora biti tako razvijena da može konkurirati drugima u svijetu", rekao je Barosso u Beču.

Austrijski kancelar Wolfgang Schuessel istaknuo je punu potporu austrijske vlade novom povjerenstvu i Barrosu.

Novo povjerenstvo trebalo bi započeti s radom 1. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙