FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 14. listopada 2004.(Hina) - Izbor vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 14. listopada 2004.(Hina) - Izbor vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski sabor počeo je današnje zasjedanje raspravom o Vladinim izvješćima o stanju Oružanih snaga i provedbi plana obrane Republike Hrvatske. Iznoseći Izvješće o spremnosti obrambenog sustava, provođenju kadrovske politike i ukupnom stanju u Oružanim snagama, ministar obrane Berislav Rončević kazao je kako se opremanje Oružanih snaga "odvija dinamikom koja ne osigurava njihovu odgovarajuću i pravovremenu modernizaciju". U Izvješću je ustvrđeno da "sadašnje stanje na području obrambenih priprema predstavlja problem za cjelovitost sigurnosno-obrambenog sustava RH".

ZAGREB - Saborska većina je danas odbila prijedlog oporbe da u dnevni red uvrsti informaciju o postupanju Vlade nakon, kako su ih ocijenili, "neprihvatljivih izjava potpredsjednika talijanske vlade Gianfranca Finija". Fini je u intervjuu Slobodnoj Dalmaciji izjavio da su Istra, Rijeka i Dalmacija oduvijek talijanske zemlje. Parlamentarna većina je ocijenila da su Vlada i Ministarstvo vanjskih poslova već izjasnili o Finijevim izjavama. Od predsjednika Sabora raspravu o Finijevoj izjavi tražili su SDP, HSS i HSP. Fini je u istom intervjuu izjavio i da "nitko ozbiljan danas u Italiji ne pomišlja na povratak bivših teritorija (...) u sastav talijanske države".

SPLIT - Predsjednik splitske HVIDR-e Andrija Bartulić umro je sinoć u splitskoj Kliničkoj bolnici od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem prošlog petka. Tridesetsedmogodišnjeg Bartulića, negdašnjeg zapovjednika Treće imotske bojne IV. gardijske brigade, pucnjem iz pištolja teško je ranio četrdesetosmogodišnji Jozo Đuzel. Prije Bartulićeva ranjavanja, dogodio se verbalni i fizički sukob u kojemu je osim Đuzela sudjelovao i tridesetšestogodišnji Vinko Oreč, obojica članovi HVIDR-e i Bartulićevi negdašnji suborci. Đuzel je uhićen iste noći, a od prekjučer se u pritvoru nalazi i Oreč.

ZAGREB - U Hrvatskoj se sutra obilježava Međunarodni dan bijelog štapa u znak sjećanja na 15. listopada 1930. godine kada je obznanjena ideja da se za slijepe osobe uvede bijeli štap kao pomagalo u kretanju, ali i simbol njihove nezavisnosti i samostalnosti. U svijetu se taj dan slavi od 1964. godine, kada ga je tadašnji predsjednik SAD-a Lyndon Johnson proglasio Danom bijelog štapa, a u nas, odlukom Hrvatskog sabora, od 1996. godine. U Hrvatskoj živi 5.830 osoba s oštećenjem vida, od kojih 1.962 ostvaruju različita prava u sustavu socijalne skrbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙