FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 14. listopada 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 14. listopada 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

SAN FRANCISCO - Muškarac koji se probudio iz dvomjesečne kome uhićen je u Nevadi nedugo nakon što mu se vratila svijest i sada se oporavlja u zatvorskoj bolnici. Tridesetsedmogodišnji Richard Martin iz mjesta Fernley u Nevadi uhićen je prošli tjedan pod optužbama za pokušaj ubojstva i otmicu, zbog policijske sumnje da je namjerno izazvao sudar automobilom u kojem se vozio sa suprugom. Glasnogovornica Ureda za javnu sigurnost iz Nevade rekla je da je Martin uhićen nakon što je to odobrilo osoblje bolnice u kojoj je boravio. U dvomjesečnu komu Martin je upao nakon prometne nesreće, 30. srpnja ove godine. Njegova supruga koja je preživjela nesreću istražiteljima je rekla da je bila prisiljena ući u automobil. Samo dan prije nesreće, prema sudskim podacima, Martin i njegova žena objavili su bankrot.

TIRANA - Stanovnici albanskog gradića morali su zatražiti pomoć policije i lovaca nakon što je najmanje devet osoba na ulicama ozlijedio čopor od dvjestotinjak divljih pasa. Predvođen jasno prepoznatljivim vođom čopor je pretrčao glavnom ulicom malog grada Mamurrasa na sjeveru zemlje, potvrdio je u srijedu gradonačelnik. "Niti na filmu nikada nisam vidio da horda od 200 podivljalih planinskih pasa napada ljude u središtu grada", kazao je jedan od očevidaca. Dodao je da su psi ugrizli najmanje devet osoba i teško ih ozlijedili. Građani su pse pokušali spriječiti kamenjem, a policija i lovci ubili su 20 životinja. Među njima je ustrijeljen i vođa čopora.

LOS ANGELES - Jim Carrey, komičarska zvijezda rodom iz Kanade, postao je američki državljanin, a svoju je odluku za dvojnim državljanstvom objasnio ljubavlju prema zemlji koja mu je pomogla da ostvari snove. "Ova zemlja pomogla mi je da se odredim i da se moji snovi ostvare", rekao je 42-godišnji Carrey u izjavi. Ipak izrazio je i svoj ponos što je rođen u Kanadi. "Nemam se namjeru odreći svog kanadskog naslijeđa i svih onih koji su me voljeli i podržavali", kaže Carry. Zvijezda filmova kao što su "Maska", "Svemogući Buce", "Čovjek na mjesecu" dodala je da ga je njegovo odrastanje u Kanadi učinilo osobom kakva jest te da će uvijek biti ponosan što je Kanađanin.

BERLIN - Američka pop zvijezda Britney Spears je izjavila da ozbiljno razmišlja o promjeni prezimena nakon što se prošli mjesec udala za plesača Kevina Federlinea. "Vjerojatno ću postati Britney Federline, to mi se jako sviđa, premda mislim da ljudima to neće biti drago", rekla je 22-godišnja pjevačica za njemački časopis Bunte. Također je kazala kako bi uskoro voljela imati djecu. "Rado bih imala djecu, no prije nego što postanem majka moram riješiti neke stvari. Luda sam za djecom. Dogodine, kad budem imala 23, mislim da ću biti spremna za majčinstvo."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙