FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠEKS PRIMIO VOLKERA RUEHEA

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks primio je u srijedu predsjednika Vanjskopolitičkogodbora Njemačkog Bundestaga Volkera Ruehea u sklopu njegovogdvodnevnog radnog posjeta Hrvatskoj, priopćeno je iz Hrvatskogsabora.
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u srijedu predsjednika Vanjskopolitičkog odbora Njemačkog Bundestaga Volkera Ruehea u sklopu njegovog dvodnevnog radnog posjeta Hrvatskoj, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Šeks je njemačkog parlamentarca izvijestio o napretku koji je Hrvatska ostvarila na putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji istaknuvši da Hrvatska dosljedno radi na ispunjavanju svih političkih kriterija, posebice u pogledu suradnje s Haškim sudom, povratka izbjeglica i povrata imovine, te na provedbi reformi koje uključuju prilagodbu hrvatskog zakonodavstva zakonodavstvu EU, priopćeno je.

Predsjednik Vanjskopolitičkog odbora Bundestaga Ruehe je naglasio kako na putu u Europsku uniju treba održavati intenzivan politički dijalog te izrazio uvjerenje da će pregovori Hrvatske s EU-om započeti na proljeće sljedeće godine. Posebno je ukazao na mogućnost pozitivnog utjecaja Hrvatske u ovom dijelu Europe izrazivši uvjerenje kako njen primjer može u znatnoj mjeri promijeniti regiju.

Ruehe se odvojeno sastao i s Gordanom Jandrokovićem, predsjednikom saborskog Odbora za vanjsku politiku, priopćeno je iz Sabora.

Jandroković se tijekom razgovora zahvalio na njemačkoj pomoći tijekom Domovinskog rata, te na putu Hrvatske prema EU i NATO-u, priopćeno je.

On je isto tako izrazio težnju za produbljivanjem gospodarskih i parlamentarnih odnosa konkretnim sadržajima, a njemačkog gosta izvijestio je o aktualnim političkim pitanjima: aranžmanu s MMF-om, povratku izbjeglih i regionalnoj suradnji.

Ruehe je istaknuo da je za Hrvatsku važnije članstvo u EU od članstva u NATO-u, te je pohvalio program obnove kuća, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙