FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra počinje redovno jesensko zasjedanje

ZAGREB,14. rujna(Hina) - Nakon dvomjesečne ljetne stanke, Hrvatskisabor sutra počinje 10. sjednicu i redovno jesensko zasjedanje.
ZAGREB,14. rujna(Hina) - Nakon dvomjesečne ljetne stanke, Hrvatski sabor sutra počinje 10. sjednicu i redovno jesensko zasjedanje.

Prva jesenska sjednica potrajat će pet tjedana, a prema sadašnjem prijedlogu dnevnog reda zastupnici će se očitovati o 60-ak točaka. Postoji i mogućnost da Saboru stigne još točaka s obzirom da nove inicijative najavljuju i Vlada i zastupnici, poglavito oporbeni.

Do kraja jesenskog zasjedanja, odnosno do sredine prosinca, Sabor, među inim, ima obvezu donijeti 33 zakona iz paketa usklađivanja hrvatskog s europskim, odnosno zakonodavstvom EU.

Čeka ga i očitovanje o nizu izvješća institucija koje imaju zakonsku obvezu godišnje upoznavati Sabor sa svojim radom, a predstoji mu i rasprava o nekoliko političkih tema.

Tako će, primjerice, raspravljati o novom stand by aranžmanu s MMF-om, što će neizravno biti i rasprava o radu Vlade premijera Ive Sanadera poglavito u ekonomskoj i financijskoj politici.

Sabor će odlučiti i hoće li, na prijedlog HDZ-ovih zastupnika, osnovati povjerenstvo koje će istražiti sve detalje oko državnih jamstava koje je bivša Vlada premijera Ivice Račana davala kreditorima riječkog brodogradilišta Viktor Lenac.

Sabor je do sada u nekoliko navrata osnivao takva povjerenstva koja su istraživala pšeničnu aferu, oduzimanje oružja Teritorijalnoj obrani početkom 90-ih, prodaji "Večernjeg lista" itd.

Prvi dan nove, 10. sjednice Sabor će uobičajeno početi 'aktualnim prijepodnevom', odnosno zastupničkim propitivanjem Vlade.

Već sada je poznato da će se šest, od 40-ak aktualnih pitanja, odnositi na odredbu o nula promila alkohola u krvi vozača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙