FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OMERBAŠIĆ UPUTIO RAMAZANSKU PORUKU

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Mešihata Islamskezajednice u Hrvatskoj Ševko efendija Omerbašić je u srijedu pozvaovjernike u povodu Ramazana "na molitvu za mir u svijetu".
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Ševko efendija Omerbašić je u srijedu pozvao vjernike u povodu Ramazana "na molitvu za mir u svijetu".

Omerbašić je u povodu najznačajnijeg mjeseca islamskog kalendara, koji počinje 15. listopada, pozvao i na molitvu za "prestanak patnji i stradanja svih, posebice u muslimanskom svijetu gdje svakodnevno gine na stotine i tisuće nevinih".

"Ramazan je prilika da iskušamo naše ljudske, humane i moralne kvalitete i da spoznamo da nismo samo materijalna, nego i duboko humana bića kojima je Svevišnji namijenio uzvišene i plemenite zadaće", ističe u poruci muftija Omerbašić.

Omerbašić podsjeća da će se već u četvrtak, u večernjim satima diljem svijeta, muslimani okupiti u džamijama i manjim hramovima kako bi obilježili početak posta, u mjesecu koji je proglašen blaženim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙