FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI U AFGANISTANU: ŽALBE ULOŽILA ČETVORICA KANDIDATA

KABUL, 13. listopada 2004. (Hina/AFP) - Četvorica kandidata napredsjedničkim izborima održanim u subotu u Afganistanu, među kojima iprivremeni predsjednik Hamid Karzai, uložila su žalbe izbornompovjerenstvu, rekao je u srijedu glasnogovornik povjerenstva.
KABUL, 13. listopada 2004. (Hina/AFP) - Četvorica kandidata na predsjedničkim izborima održanim u subotu u Afganistanu, među kojima i privremeni predsjednik Hamid Karzai, uložila su žalbe izbornom povjerenstvu, rekao je u srijedu glasnogovornik povjerenstva.

Osim Karzaija, žalbe su uložili Mohammad Mohaqiq, Yunus Qanooni i Ghulam Farooq Nejrabi. Sadržaj žalbi glasnogovornik nije objavio.

Četrnaestorica kandidata na predsjedničkim izborima (od 18), među kojima i glavni Karzaijev suparnik Yunus Qanooni, zatražila su u subotu poništavanje izbora zbog nepravilnosti. Nakon dva dana pregovora s predstavnicima međunarodne zajednice, pristali su ublažiti svoje zahtjeve i obećali da će prihvatiti rezultate izbora provede li se neovisna istraga.

Žalbe su u pismenom obliku trebali predati do utorka u 18 sati. Prema glasnogovorniku izbornog povjerenstva, to su učinila samo četvorica.

Pritužbe na izbore razmotrit će neovisna radna skupina međunarodnih stručnjaka. Dva člana skupine već su imenovana, a još se čeka imenovanje trećeg.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙