FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KARZAI SE NADA POBJEDI U PRVOM KRUGU

BERLIN, 3. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Privremeni afganistanskipredsjednik Hamid Karzai rekao je u nedjelju kako se nada pobjedi uprvom krugu predsjedničkih izbora 9. listopada jer bi organiziranjedrugog kruga bilo vrlo skupo.
BERLIN, 3. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Privremeni afganistanski predsjednik Hamid Karzai rekao je u nedjelju kako se nada pobjedi u prvom krugu predsjedničkih izbora 9. listopada jer bi organiziranje drugog kruga bilo vrlo skupo.

Karzai bi u prvom krugu trebao dobiti najviše glasova, no nije sigurno hoće li dobiti 51 posto potrebnih za pobjedu. U slučaju da nitko ne dobije većinu, drugi krug izbora trebao bi se održati u studenome.

"Nadam se da izbori neće imati drugi krug, jer bi nam on bio vrlo skup i bilo bi lakše dobiti rezultate u prvom krugu", rekao je Karzai novinarima nakon razgovora s njemačkim ministrom vanjskih poslova Joschkom Fischerom.

Karzai je jedan od 18 kandidata na izborima, no zbog sigurnosnih razloga predizbornu kampanju sveo je na minimum. Glavni izazivač mu je Yunus Qanuni, Tadžik sa sjeveroistoka zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙