FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN: "SLOBODNO" OZRAČJE ZA ODRŽAVANJE IZBORA U AFGANISTANU

KABUL, 6. listopada 2004. (Hina/AFP) - Ozračje u kojemu će se u subotu9. listopada održati afganistanski predsjednički izbori dovoljno je"slobodno" i "pravedno" i biračima će biti omogućeno slobodnoizjašnjavanje, stoji u priopćenju UN-a, no dodaje se da bi eventualnonasilje i nedostatno iskustvo birača također moglo utjecati naizbore.
KABUL, 6. listopada 2004. (Hina/AFP) - Ozračje u kojemu će se u subotu 9. listopada održati afganistanski predsjednički izbori dovoljno je "slobodno" i "pravedno" i biračima će biti omogućeno slobodno izjašnjavanje, stoji u priopćenju UN-a, no dodaje se da bi eventualno nasilje i nedostatno iskustvo birača također moglo utjecati na izbore.

UN je, zajedno s afganistanskim vlastima zadužen za organizaciju ovih izbora. Izborno povjerenstvo činit će predstavnici jedne i druge strane.

Nekoliko je organizacija za obranu ljudskih prava početkom rujna upozorilo na moguće zastrašivanje birača kojemu bi mogli pribjeći pristaše nekih kandidata i talibani. Organizacije su skrenule pozornost i na nedovoljan broj promatrača.

U srijedu, zadnjeg dana izborne kampanje na jednom su predizbornom skupu potpore Ahmadu Karzaiju u eksploziji bombe ubijene dvije osobe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙