FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U HNK premijera predstave "Heraklo-Alkestida"

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Drama zagrebačkog HNK pripremapremijernu izvedbu "Heraklo-Alkestida" prema djelima grčkog klasikaEuripida, u režiji Ozrena Prohića i u prijevodu Nevena Jovanovića,koja će se izvesti 15. listopada, istaknuto je danas na konferencijiza novinare.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Drama zagrebačkog HNK priprema premijernu izvedbu "Heraklo-Alkestida" prema djelima grčkog klasika Euripida, u režiji Ozrena Prohića i u prijevodu Nevena Jovanovića, koja će se izvesti 15. listopada, istaknuto je danas na konferenciji za novinare.

Dramaturginja predstave Sanja Ivić izrazila je zadovoljstvo što Drama priprema djelo grčke klasične literature, dodavši kako su ta djela temelj i ishodište svekolike europske dramske literature. Dodala je kako izvorni Heraklo nikada nije izveden u zagrebačkom HNK-u.

Redatelj Ozren Prohić pohvalio je vrlo uspješan Jovanovićev prijevod s grčkog izvornika, rekavši kako je prevoditelj vodio računa o suvremenim jezičnim standardima.

"Radeći na predstavi, želio sam pokazati kako je grčki klasik Euripid i danas aktualan i držim kako sam imao prave razloge spojiti ta dva komada u jedan. Heraklo je prikazan realistično, a Alkestidu sam prikazao na prilično stiliziran način", rekao je Prohić.

Scenograf predstave je Zlatko Bourek, kostimografkinja Irena Sušac, a skladbu za predstavu napisao je Davor Bobić. U predstavi će, među ostalima, nastupiti Vanja Drach, Alma Prica, Dragan Despot, Zijad Gračić, Vlasta Ramljak, Barbara Vicković, Milan Pleština, Damir Markovina, Ivan Brkić, Duško Gojić i Mirta Zečević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙