FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠEKS PRIMIO IZASLANSTVO KINESKE KOMUNISTIČKE PARTIJE

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks primio je u utorak Liua Yunshana, člana Politbiroa itajnika za informiranje Komunističke partije Kine, priopćeno je izSabora.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u utorak Liua Yunshana, člana Politbiroa i tajnika za informiranje Komunističke partije Kine, priopćeno je iz Sabora.

Šeks je kineske sugovornike izvijestio o dva najvažnija vanjskopolitička cilja Republike Hrvatske, članstvu u EU i NATO-u istaknuvši da oni ne isključuju produbljenje dobrih političkih odnosa s Narodnom Republikom Kinom, koji trebaju biti podloga za rast gospodarskih odnosa, navodi se u priopćenju.

Liu Yunshan je izjavio da se u Kini s velikim interesom prati razvoj Hrvatske od njenog osamostaljenja, naglasivši da slična gledišta dviju tradicionalno prijateljskih zemalja u mnogim pitanjima na međunarodnom planu pružaju prostor za uzajamnu podršku. Od svih zemalja u ovoj regiji, istaknuo je Liu Yunshan, Kina ima najbolje trgovinske veze s Republikom Hrvatskom, zaključuje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙