FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DESETORICA OSLOBOĐENIH TURSKIH TALACA STIGLA U BAGDAD

BAGDAD, 12. listopada 2004. (Hina/AFP) - Desetorica turskih talacačije je oslobođenje najavljeno u nedjelju, stigla su u utorak u Bagdadgdje je održana konferencija za novinare na kojoj je njihova tvrtkaopovrgnula svoje povlačenje iz Iraka.
BAGDAD, 12. listopada 2004. (Hina/AFP) - Desetorica turskih talaca čije je oslobođenje najavljeno u nedjelju, stigla su u utorak u Bagdad gdje je održana konferencija za novinare na kojoj je njihova tvrtka opovrgnula svoje povlačenje iz Iraka.

"Nećemo se povući jer su otmičari prihvatili dijalog i shvatili da je naša tvrtka oštećena", rekao je direktor turske kompanije.

Katarska televizija al-Jazeera izvijestila je u nedjelju da će ih nakon 40 dana zatočeništva osloboditi oružana skupina "Salafistička skupina Abou Bakr al-Siddiq".

"Oružana skupina navela je da je oslobodila desetoricu Turaka nakon odluke turske tvrtke da prekine svoje aktivnosti i povuče se iz Iraka", dodala je al-Jazeera.

Turska tvrtka 21. rujna najavila je zaleđivanje aktivnosti u Iraku nakon otmice desetorice radnika. Otmičari su prijetili da će ih ubiti ne prekine li tvrtka aktivnosti u Iraku tri dana nakon otmice.

Turska tvrtka je tvrdila da nije povezana s Amerikancima te da radi na gradnji autoceste blizu Bagdada.

Turci su sve češće na meti napada u Iraku. Oružane skupine ubile su i otele više Turaka. Većina je puštena kad su se njihovi poslodavci obvezali da će prekinuti aktivnosti u Iraku.

U ponedjeljak je skupina Ansar al-Sunna, povezana s al-Qaidom navela da je odrubila glavu jednom turskom poduzetniku i kurdskom prevoditelju koji su priznali "da rade s američkim snagama u Iraku, prema priopćenjima objavljenim na jednoj islamističkoj internet stranci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙