FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠKARE OŽBOLT: PRITISCI NA HRVATSKU MOGLI BI BITI SVE VEĆI

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska ministrica pravosuđaVesna Škare Ožbolt kazala je u ponedjeljak navečer da je izvješćeglavne haške tužiteljice Carle del Ponte pred Vijećem EU-a uLuxembourgu bilo očekivano, dodavši da bi pritisci na Hrvatsku gledeslučaja odbjeglog generala Ante Gotovine mogli biti sve veći i veći.
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt kazala je u ponedjeljak navečer da je izvješće glavne haške tužiteljice Carle del Ponte pred Vijećem EU-a u Luxembourgu bilo očekivano, dodavši da bi pritisci na Hrvatsku glede slučaja odbjeglog generala Ante Gotovine mogli biti sve veći i veći.

"Za očekivati je da pritisci, kada je riječ o slučaju Gotovina, budu sve veći i veći", kazala je Škare Ožbolt u izjavi za Hrvatsku televiziju.

"Slučaj Gotovina je jedino preostalo otvoreno pitanje u suradnji Hrvatske s Haškim sudom. Kroz ovo izvješće Carle del Ponte poziva se Hrvatsku da poduzme maksimalne napore kako bi se slučaj Gotovina priveo kraju", dodala je hrvatska ministrica.

Carla del Ponte u ponedjeljak je na konferenciji za novinare u Luxembourgu, održanoj nakon što je Vijeću EU-a podnijela izvješće o suradnji zemalja bivše Jugoslavije s Haškim sudom (ICTY), izrazila uvjerenje da će hrvatske vlasti do kraja studenoga locirati odbjeglog generala Antu Gotovinu te izrazila "veliko razočaranje" što on nije uhićen još prije ljeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙