FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MESIĆ: IZJAVA CARLE DEL PONTE NIJE IZNENAĐENJE

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Izjava glavne haške tužiteljiceCarle del Ponte, dana u ponedjeljak u Luxembourgu, nije nikakvoposebno iznenađenje, kaže se u izjavi hrvatskog predsjednika StjepanaMesića prenesenoj u ponedjeljak navečer iz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Izjava glavne haške tužiteljice Carle del Ponte, dana u ponedjeljak u Luxembourgu, nije nikakvo posebno iznenađenje, kaže se u izjavi hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića prenesenoj u ponedjeljak navečer iz Ureda Predsjednika.

Predsjednik Mesić smatra da izjava glavne haške tužiteljice, dana nakon podnošenja izvješća Vijeću EU-a, "nije nikakvo posebno iznenađenje, a inzistiranje na tome da se general Ante Gotovina pojavi u Haagu konstanta je u stajalištima tužiteljstva".

Predsjednik Mesić, nastavlja se u izjavi, "višekratno je upozoravao na neodrživost stanja da o jednom čovjeku ovisi daljnji napredak Hrvatske na putu u Europsku uniju".

Carla del Ponte u ponedjeljak je na konferenciji za novinare u Luxembourgu izrazila uvjerenje da će hrvatske vlasti do kraja studenoga locirati odbjeglog generala Antu Gotovinu te izrazila "veliko razočaranje" što on nije uhićen još prije ljeta.

Upitana bi li bila razočarana ako Europsko vijeće u prosincu odredi datum početka pregovora s Hrvatskom, a da general Gotovina ne bude uhićen, Del Ponte je rekla da ne želi biti uključena u politička pitanja.

Del Ponte će 23. studenoga podnijeti izvješće Vijeću sigurnosti UN-a, a zasad nije željela komentirati kako će to izvješće izgledati.

"Pozorno pratim što hrvatske vlasti rade na lociranju odbjeglog generala i moći ću izvijestiti što je učinjeno dobro ili loše", rekla je na konferenciji za novinare u Luxembourgu.

Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul svoju će reakciju na izvješće Carle del Ponte dati novinarima u utorak u Bruxellesu, gdje će, između ostalih, razgovarati i s povjerenikom Europske komisije za vanjske odnose Chrisom Pattenom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙