FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZRAEL ZAPRIJETIO SIRIJI ZBOG MILITANATA

JERUZALEM, 27. rujna 2004. (Hina) - Izrael je u ponedjeljak optužioSiriju za "orkestriranje terorizma", zaprijetivši preventivnim udarimana militante na sirijskom teritoriju.
JERUZALEM, 27. rujna 2004. (Hina) - Izrael je u ponedjeljak optužio Siriju za "orkestriranje terorizma", zaprijetivši preventivnim udarima na militante na sirijskom teritoriju.

Zamjenik izraelskog ministra obrane Zeev Boim je kazao da Sirija predstavlja "središnju raskrsnicu regionalnog terorizma" nazvavši sirijskog predsjednika Bashara al-Assada "prometnikom" koji usmjerava terorističke akcije.

"Sirija je ta koja je odgovorna za orkestriranje terorizma uperenog protiv nas i stoga ne može biti imuna na naše operacije usmjerene na sprečavanje terorizma", rekao je Boim.

Na upit da li Izrael stoji iza ubojstva Izadina al-Šeika Halila, (42), za kojeg palestinski izvori tvrde da je bio na čelu vojnog krila Hamasa za područje izvan Gaze i Zapadne obale, Boiom je odgovorio : "Ne možemo to ni potvrditi niti poreći".

Prema sirijskoj državnoj novinskoj agenciji, koja se poziva na službeni izvor, sirijska vlada smatra ubojstvo Khalila "terorističkim činom koji predstavlja ozbiljan razvoj događaja i za koji odgovornost snosi Izrael".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙